fbpx

De beste A merken zonnepanelen voor 2024 - De complete #1 gids!

Ben jij op zoek naar de beste zonnepanelen? Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en de panelen vindt die jou de hoogste opbrengst bieden?

Je bent niet de enige. Het enorme aanbod van zonnepanelen kan overweldigend zijn, en meer dan 83% voelt zich onzeker over welke panelen het beste bij hun situatie passen.

Maar maak je geen zorgen, bij ZonnepanelenScout.nl begrijpen we deze uitdaging. We weten dat het maken van een geïnformeerde keuze cruciaal is en dat je een betrouwbaar kompas nodig hebt om door de technische details en het doolhof van offertes en merken heen te navigeren.

Daarom bieden wij jou onze expertise, grondige evaluaties, vergelijkingen en transparante beoordelingen aan.

Deze zijn gebaseerd op:

 • Onze ervaring in de solar branche
 • Interviews met installateurs door heel Nederland en België
 • We hebben zelf zonnepanelen getest
 • Online reviews lezen van klanten
 • Interviews met mensen die al panelen hebben
 • Research van websites en data sheets (PDF's van de fabrikanten met de panelen data)

Dus als je de beste zonnepanelen wil vinden, helpt deze gids je de juiste keuze te maken.

Wat zijn nu de beste zonnepanelen?

Om dat te bepalen hebben we meer informatie nodig dan alleen hoe ze eruit zien. We moeten kijken naar bijvoorbeeld de efficiëntie, de garantie, hoe lang gaan ze mee, de kosten, maar ook wie de fabrikant is en waar ze zich bevinden.

Kortom, een hele lijst. En om alles duidelijk te maken hebben we hieronder een overzicht van wat we gaan bespreken:

Wat we gaan bespreken - Inhoudsopgave

De score & ranglijst

Je hebt al kunnen lezen hoe wij de ranglijst en scoren bepaald hebben voor onze ranglijst van beste zonnepanelen. Het is onder andere bepaald door onze ervaring, interviews met eigenaren van zonnepanelen, installateurs van zonnepanelen maar ook door onze eigen research van de fabrikanten en merken.

Hoe we dat exact gedaan hebben lees je in ons volgend hoofdstuk wat gaat over ‘wat nu een zonnepaneel het beste maakt’. Maar voordat we daar komen hebben we eerst de score voor jou hier op een rij gezet.

 • 1. PhaseLux – Score 9.8
 • 2. Solarwatt – Score 9.1
 • 3. Canadian Solar – Score 8.8
 • 4. Sunpower – Score 8.5
 • 5. Bauer – Score 8.1
 • 6. Trina – Score 8.0
 • 7. Qcells – Score 7.9
 • 8. Meyer Burger – Score 7.5
 • 9. REC- Score 6.3
 • 10. JA Solar – Score 3.4
 • 11. Longi – Score 2.9
 • 12. Jinko – Score 1.6

De scorekaart hierboven geeft je alvast een snel overzicht van onze beoordeling. Handig en overzichtelijk. Maar wil je echt tot in detail weten hoe we tot deze scores zijn gekomen? Lees dan vooral verder.

Onder de scorekaart hebben we namelijk per zonnepaneel een overzichtelijk blok gemaakt met wat samengevatte kernmerken en het land van elk merk.

Wil je meteen naar de review van een specifiek merk? Klik dan in het bijbehorende scoreblokje op de knop ‘Lees review’. Dan spring je direct naar de detailpagina. Zo kan je makkelijk en snel de reviews van al onze top 3 zonnepanelen doorlezen.

Wil je weten weten hoe we tot deze score gekomen zijn van de beste zonnepanelen? Lees dan verder, want na de scorekaarten nemen we je mee in alle ins en outs van het reviewproces.

Je leest precies welke factoren we hebben meegewogen, van prijs en kwaliteit tot gebruikservaringen en garanties.

En je ziet hoe we op basis van al deze criteria tot een afgewogen oordeel zijn gekomen.

Gedetailleerd Overzicht van de Beste Zonnepanelen

Positie

Merk

Score

Kenmerken

Land

Review

1

PhaseLux

9.8

^
35 Jaar garantie
^
Nederlands Management
^
HJT Glas-Glas 440WP

Nederland

2

Solarwatt 120x120

Solarwatt

9.1

^
30 Jaar garantie
^
Duitse degelijkheid
^
Glas-Glas 430WP

Duitsland

3

Canadian Solar

8.8

^
25 Jaar garantie
^
HJT Panelen
^
Sinds 2001 actief

Canada

4

Sunpower 120x120

Sunpower

8.5

^
40 Jaar garantie
^
Goed rendement
^
430WP Panelen (Geen glas-glas)

USA

5

Bauer

8.1

^
Duits Management
^
30 Jaar garantie
^
Glas-Glas 430-440WP

Duitsland

6

Trina

8.0

^
25 Jaar garantie
^
Chinees Management
^
Glas-Glas 430WP

China

7

Qcells

7.9

^
25 Jaar garantie
^
Koreaans Management
^
420WP

Zuid-Korea

8

Meyer Burger 120x120

Meyer Burger

7.5

^
30 Jaar garantie
^
Zwitsers Management
^
Glas-Glas 390WP

Zwitserland

9

REC Solar 120x120

REC

6.3

^
25 Jaar garantie
^
Noorse Oorsprong
^
420WP

Singapore

10

JA Solar 120x120

JA Solar

3.4

^
12 Jaar garantie
^
Chinees Management
^
440WP

China

11

Longi Solar 120x120

LONGi

2.9

^
12 Jaar garantie
^
Chinees Management
^
440WP

China

12

Jinko

1.6

^
25 Jaar garantie
^
Chinees Management
^
435WP

China

Wat maakt zonnepanelen ‘het beste’?

We hebben heel wat onderzoek gedaan om tot deze scores voor deze merken te komen en jou daardoor de beste zonnepanelen te laten zien volgens ons, zonnepaneel-eigenaren en onze experts.

Hier lees je hoe we het aanpakten.

Zo kwamen we tot de scores voor de beste zonnepanelen

We hebben je bovenin al laten zien hoe het werkt. We hebben namelijk jou al een lijst gegeven van de factoren die we meegenomen hebben:

Screenshot van de beste zonnepaneel bronnen

30Maar behalve deze factoren hebben we nog meer kenmerken gevraagd aan onze experts en eigenaren. Hieronder leggen we het je haarfijn uit.

We keken naar de efficiëntie

Efficiëntie is essentieel bij zonnepanelen. Een hoog rendement betekent dat ze meer stroom opwekken uit zonlicht. Dus hoe efficiënter, hoe meer gratis energie je opwekt. Panelen en merken die slecht scoren op dit punt, vallen meteen af. De efficiëntie weegt daarom zwaar mee in de scores.

We vergeleken de prijs-kwaliteitverhouding

Natuurlijk speelt prijs een rol. Wat belangrijk is om te weten goedkoop is niet altijd beter, pas dus goed op! We keken naar de balans tussen prijs en kwaliteit. Een redelijke prijs voor een degelijk paneel met goede prestaties en lange levensduur is ideaal, je wil dus wel een goede opbrengst van jouw zonnepanelen per maand hebben. Dus prijs is belangrijk voor de score, maar niet als enige factor.

We bekeken reviews en ervaringen

Ook de ervaringen van andere gebruikers tellen zwaar mee. Als panelen goed scoren qua tevredenheid en prestaties in de praktijk, is dat een pré. Negatieve reviews en klachten drukken de score. Deze praktijkinformatie helpt enorm bij het kiezen van de beste zonnepanelen.

Garantie en certificaten zijn belangrijk

We letten op kwaliteitslabels en lange garantieperiodes. Een merk dat 30 jaar garantie of meer biedt, scoort hoger. Ook certificeringen tellen mee. Dit garandeert de kwaliteit en veiligheid.

Waar zit het management & het bedrijf

Voor ons als Nederlanders en Belgen is het prettig om met mensen in je eigen taal te kunnen spreken. Dat wil zeggen, mocht er iets misgaan, dat het management direct weet wat de lokale wetten en regels zijn. Wel zo gemakkelijk. Dit weegt voor ons ook zwaar mee.

Al met al een opsomming van hoe we naar de zonnepaneel markt gekeken hebben en onder andere de vragen die we de eigenaren en de experts gevraagd hebben.

Zo kom jij ook tot de juiste keuze voor jouw woning!

Lees hieronder de mini samenvatting per merk.

Diepgaande Recensie van elk Zonnepanelen Merk

We zijn aangekomen bij het dieper bekijken van ieder merk wat we tot nu toe ge-review-ed hebben. 

Na het lezen van de onderstaande reviews wordt het nog duidelijker waarom sommige merken goed scoren (en waarom sommige merken zeer slecht scoren).

Uiteraard volgens we een bepaalde volgorde van onderwerpen die we gaan bespreken. 

Dit zijn:

 • We bespreken wanneer het merk is opgericht en de achtergrond en geschiedenis van het bedrijf. Zo krijg je context over de ervaring en reputatie van het merk.
 • We kijken naar waar het hoofdkantoor en management gevestigd zijn. Dit zegt vaak iets over de kwaliteit en betrouwbaarheid van een merk.
 • We benoemen het populairste en best verkopende zonnepaneel van het merk. Dit topmodel krijgt speciale aandacht in de review.
 • We bespreken de unieke verkoopargumenten en eigenschappen van het merk. Waarin onderscheiden ze zich van de concurrentie?
 • We analyseren de sterke punten van het merk. Waarom scoren ze goed vergeleken met andere fabrikanten? Wat zijn de voordelen?
 • Ook eventuele minpunten en nadelen van het merk komen aan bod. Geen enkel merk is 100% perfect. Door zowel de voor- als nadelen te benoemen, krijg je een waarheidsgetrouw beeld. Zo kan je beter inschatten of dit merk bij jou past en natuurlijk hoe het rankt in onze beste zonnepanelen ranglijst.
 • Tot slot geven we een conclusie per merk. We beoordelen voor welke type klant of situatie dit merk het meest geschikt is. Zo vindt jij het beste zonnepanelen merk voor jouw behoeften.

Laten we snel beginnen en ze stuk voor stuk bekijken.

PhaseLux Zonnepanelen Review

Bezoek de PhaseLux Zonnepanelen Website

Achtergrond en Geschiedenis van PhaseLux

PhaseLux, een gevestigd Nederlands merk met Nederlands management, staat bekend om zijn expertise in de zonne-energiesector.

Met meer dan 25 jaar ervaring in de industrie, staat het bedrijf bekend om zijn strenge testprocedures en focus op optimalisatie voor West-Europese zoncondities.

Hun garantie van 35 jaar benadrukt hun vertrouwen in hun producten.

Topmodel en Unieke Kenmerken

Het topmodel, de Symphony Plus, onderscheidt zich door zijn gebruik van Hetero Junction Technologie (HJT) en een verhoogde efficiëntie in vergelijking met de standaard Symphony-serie.

Met een vermogen tot zeker 440 watt en een efficiëntie van 22,53%, combineert het paneel high-end prestaties met een aantrekkelijk volledig zwart design.

Sterke en Zwakke Punten van PhaseLux Zonnepanelen

PhaseLux’s sterke punten liggen in hun Nederlands management, lange garantieperiode, en brandveiligheid.

Hun panelen zijn specifiek ontworpen voor de zonuren in Nederland en België, wat zorgt voor optimale prestaties.

Echter, de populariteit van het merk betekent dat hun producten vaak snel uitverkocht zijn en hun premium positionering resulteert in iets hogere prijzen, in ruil daarvoor ontvang je wel de hoogste kwaliteit.

Conclusie en Aanbevelingen

PhaseLux verdient een score van 9.8 en staat bovenaan onze ranglijst. Dit merk is een uitstekende keuze voor wie zoekt naar kwaliteit en betrouwbaarheid.

Ondanks hun iets hogere prijs, bieden ze een premium product dat perfect aansluit bij de Nederlandse en Belgische markt. Als je de kans krijgt om een PhaseLux paneel aan te schaffen, aarzel dan niet – het is een investering die zich op lange termijn loont.

Het is niet voor niets de topper van onze beste zonnepanelen ranglijst.

Lees verder: PhaseLux Zonnepanelen Review.

Solarwatt Zonnepanelen Review

Solarwatt Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Solarwatt Zonnepanelen Website

Achtergrond en Geschiedenis

Solarwatt is een erkend bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van glas-glas zonnepanelen. Het bedrijf, opgericht in Duitsland, heeft zich gericht op het ontwikkelen van zonnepanelen met een lange levensduur en hoge rendementen.

De focus van Solarwatt ligt op het fabriceren van de beste zonnepanelen in de industrie.

Topmodel en Unieke Kenmerken

Een van de topmodellen van Solarwatt is het 430wp Glas/Glas paneel. Dit paneel onderscheidt zich door het gebruik van ontspiegeld zonneglas, wat resulteert in verminderde reflectie van zonlicht.

Hierdoor wordt de energieabsorptie en het rendement verhoogd. Het 430wp Glas/Glas paneel kan een rendementstoename tot wel 5% realiseren in vergelijking met veel andere merken.

Sterke en Zwakke Punten

Solarwatt heeft verschillende sterke punten die het merk onderscheiden in de markt. Ten eerste bieden ze een indrukwekkende productgarantie van 30 jaar voor hun glas-glas zonnepanelen.

Deze lange garantieperiode geeft consumenten gemoedsrust en vertrouwen in de duurzaamheid van de panelen.

Daarnaast hebben de panelen van Solarwatt een uitstekende brandklasse (A-klasse) en worden ze automatisch meegerekend in de brandverzekering van de woning gedurende de eerste vijf jaar.

Desondanks zijn er ook enkele zwakke punten waar rekening mee moet worden gehouden.

Het Duitse management en de omvang van het bedrijf kunnen het soms moeilijker maken om direct contact te krijgen met Solarwatt.

Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat het maximale vermogen van de panelen die fysiek in Duitsland geproduceerd worden momenteel beperkt is tot 360wp, wat lager is dan bij bijna alle concurrenten.

Een ander nadeel van Solarwatt is dat ze zich bevinden in een van de hoogste prijssegment in vergelijking met andere spelers op de markt.

Conclusie en Aanbevelingen

Als je op zoek bent naar duurzame, robuuste en efficiënte zonnepanelen, dan is Solarwatt een uitstekende keuze.

De panelen zijn met name geschikt voor huiseigenaren die bereid zijn te investeren in hoogwaardige Duitse panelen met een lange levensduur en uitgebreide garanties tot wel 30 jaar.

Bij het vergelijken van Solarwatt met concurrenten zoals bij het Nederlandse PhaseLux, moet worden opgemerkt dat Solarwatt achterloopt op het gebied van garantie, vermogen en directe toegang tot het bedrijf bij eventuele problemen.

Daarom geven wij Solarwatt een score van een dikke 9.1.

Lees verder: Solarwatt Zonnepanelen Review.

Canadian Solar Zonnepanelen Review

Canadian Solar Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Canadian Solar Zonnepanelen Website

Achtergrond en Geschiedenis

Canadian Solar, opgericht in 2001 en gevestigd in Ontario, Canada, heeft zich gevestigd als een van ‘s werelds grootste zonnepanelenfabrikanten.

Gedurende bijna twee decennia heeft het bedrijf een solide reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en efficiëntie. Canadian Solar heeft installaties over de hele wereld, waardoor ze een wereldwijd bereik hebben.

Dit is een groot voordeel, maar door de grootte kan het soms ook een nadeel zijn.

Topmodellen en Unieke Kenmerken

Canadian Solar biedt verschillende topmodellen, waarvan de Ku- en HiKu-serie de meest populaire zijn. Deze series zijn verkrijgbaar in zowel poly- als monokristallijne varianten.

De panelen bereiken een indrukwekkende efficiëntie tot 20,3%. Een ander opmerkelijk assortiment van Canadian Solar is het HiDM-assortiment.

Deze panelen maken gebruik van mono PERC shingled cellen in verticale formaten, wat resulteert in verbeterde schaduwtolerantie en een efficiëntie tot wel 20,5%, we moeten daarbij wel vermelden dat bijvoorbeeld PhaseLux een efficiëntie heeft tot wel 22.53%.

Sterke en Zwakke Punten

Canadian Solar staat bekend om zijn kosteneffectieve producten die de concurrentie aangaan met grote goedkopere merken zoals Trina Solar en Jinko Solar op het gebied van prijs.

Ze bieden een goede balans tussen prijs, maar ook kwaliteit waar je dan voor betaald. Hoewel de gemiddelde efficiëntie van hun panelen vaak veel lager is dan veel andere concurrenten, kunnen ze nog steeds betrouwbare energieopwekking bieden.

Canadian Solar biedt een standaard productgarantie van 10 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar, wat extra gemoedsrust geeft.

Conclusie en Aanbevelingen

Als je op zoek bent naar betrouwbare en economisch voordelige zonnepanelen (goedkoop dus), is Canadian Solar een goede keuze.

Hoewel ze mogelijk niet de hoogste efficiëntie bieden in vergelijking met sommige concurrenten zoals PhaseLux of Solarwatt, bieden ze nog steeds kwaliteitsvolle producten met prima garanties.

Canadian Solar is met name geschikt voor huiseigenaren die voldoende dakruimte hebben en op zoek zijn naar een kostenbewuste oplossing voor zonne-energie. Let wel: Goedkoop kan duurkoop zijn. We geven Canadian Solar dan ook een 8.8.

Lees verder: Canadian Solar Zonnepanelen Review.

Sunpower Zonnepanelen Review

Sunpower Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Sunpower Maxeon Zonnepanelen Website

Sunpower (Maxeon), een bekend merk in de zonne-energiesector, heeft zowel lof als kritiek ontvangen in Europa en in de Benelux.

Ze staan bekend om hun innovatieve technologieën op het gebied van zonnepanelen, maar er zijn ook enkele punten van kritiek die potentiële kopers in overweging moeten nemen bij het zoeken naar de beste zonnepanelen.

We gaan wat dieper in op de achtergrond en geschiedenis van Sunpower, evenals de topmodellen en unieke kenmerken, en de sterke en zwakke punten van het bedrijf.

Achtergrond en Geschiedenis

Sunpower is opgericht in 1985 en heeft sindsdien naam gemaakt in de zonne-energiesector. Het bedrijf heeft zich onderscheiden door zijn Maxeon-celtechnologie, die bekend staat om zijn hoge rendementen.

Deze technologie heeft Sunpower geholpen om een pionier te worden in de industrie. Echter, er zijn enkele bezorgdheden met betrekking tot de duurzaamheid en het ontwerp van de panelen, voornamelijk vanwege het enkel-glas-ontwerp dat gebruikt wordt.

We zien daarbij betere kwaliteit panelen (door het glas-glas-ontwerp) bij bijvoorbeeld Solarwatt en PhaseLux.

Topmodellen en Unieke Kenmerken

Sunpower biedt verschillende topmodellen, waaronder de Maxeon- en Performance-lijnen.

Deze panelen staan bekend om hun hoge efficiëntie. De X21-serie bijvoorbeeld, bereikt een indrukwekkende efficiëntie van 22,2%.

Dit is een duidelijk voordeel van de panelen van Sunpower ten opzichte van veel andere merken.

Echter, het gebruik van enkel glas in hun ontwerp heeft vragen doen rijzen over de duurzaamheid van deze panelen in vergelijking met glas-glas panelen.

Sterke en Zwakke Punten

Een van de belangrijkste sterke punten van Sunpower is de hoge efficiëntie van hun panelen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor huiseigenaren die maximale energieopwekking willen realiseren.

Echter, er zijn enkele zwakke punten die potentiële kopers in overweging moeten nemen. Ten eerste zijn de panelen van Sunpower over het algemeen duurder dan die van concurrenten.

Dit kan een belemmering vormen voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast is het enkelglasontwerp van de panelen een punt van zorg, omdat het de duurzaamheid in twijfel trekt.

Bovendien hebben sommige installateurs in Europa geklaagd over de beperkte flexibiliteit en ondersteuning van het bedrijf (vaak gehoorde klacht is de “take it or leave it” attitude), wat kan wijzen op een gebrek aan klantgerichtheid.

Een ander groot nadeel is dat het maar enkel glas panelen zijn. Deze zijn dan ook minder sterk dan de glas-glas panelen, vandaar dat ze ook minder scoren op onze beste zonnepanelen ranglijst.

Conclusie en Aanbevelingen

Sunpower biedt technologisch geavanceerde zonnepanelen met hoge rendementen. Voor consumenten die maximale efficiëntie willen bereiken, kunnen deze panelen een goede keuze zijn.

Echter, het is belangrijk om de hogere kosten van Sunpower panelen in overweging te nemen, evenals de bezorgdheid over het enkel-glas-ontwerp en de gemelde houding van het bedrijf.

Dat maakt helaas dat Sunpower volgens onze experts verder weg staat van de beste zonnepanelen.

Het is raadzaam om alternatieven te overwegen die mogelijk een betere balans bieden tussen kosten, duurzaamheid en klantenservice.

Ondanks deze punten geven we Sunpower alsnog een 8.5 mede door de hoge efficiëntie.

Lees Verder: Sunpower (Maxeon) Zonnepanelen Review.

Bauer Solar Zonnepanelen Review

Bauer Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Bauer Zonnepanelen Website

Bauer Solar, momenteel op de 5e plaats in de ZonnepanelenScout.nl ranglijst van beste zonnepanelen, blijft innoveren in de zonne-energiesector.

Met Duits management en een sterke nadruk op kwaliteit en duurzaamheid, biedt Bauer Solar een reeks betrouwbare zonnepanelen voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Achtergrond en Geschiedenis

Sinds de oprichting in 1985 heeft Bauer Solar een evolutie doorgemaakt die hen een plaats in de top 5 van beste zonnepanelen heeft bezorgd.

Het bedrijf is bekend om zijn voortdurende kwaliteitscontroles en het bieden van hoogwaardige zonnepanelen tegen een betaalbare prijs.

Nieuwe Producten en Unieke Kenmerken

Bauer Solar heeft zijn portfolio uitgebreid met de bifaciale glas-glas module serie “Premium Protect”, met vermogens van 420 W, 425 W, en 430 W.

Deze serie, speciaal ontwikkeld voor gebruik op residentiële en commerciële daken, is beschikbaar vanaf begin 2023.

Met een gemiddelde efficiëntie van 21.51% tot 22.02% en een product- en prestatiegarantie van 30 jaar, vervangt deze serie de eerdere modellen van 385 W en 400 W.

Sterke en Zwakke Punten

Met een sterke focus op kwaliteit en efficiëntie heeft Bauer Solar een solide reputatie opgebouwd. Hun panelen, bekend om hun robuuste glas-glas ontwerp, bieden betrouwbare investeringsmogelijkheden voor langdurig gebruik van zonne-energie.

De innovatieve bifaciale glas-glas module serie genaamd “Premium Protect,” met vermogens variërend van 420 W tot 430 W, plaatst Bauer Solar in de voorhoede van geavanceerde zonne-energieoplossingen sinds begin 2023.

Hoewel Bauer Solar indruk maakt met zijn technische expertise, zijn er enkele zorgen. Klanten waarmee wij in contact gekomen zijn (zowel particulier als installateurs) hebben aangegeven dat de klantenservice van Bauer Solar tekortschiet in vergelijking met concurrenten zoals PhaseLux, Solarwatt en Canadian Solar.

Het gebrek aan efficiëntie en responsiviteit kan leiden tot frustratie bij klanten.

Een andere uitdaging waar Bauer Solar mee te maken heeft, is prijsvolatiliteit. De schommelingen in prijzen hebben geleid tot onzekerheid op de markt, waardoor potentiële kopers terughoudender zijn geworden.

Deze instabiele prijsstrategie heeft ook invloed gehad op de concurrentiepositie van Bauer Solar. Experts suggereren dat een meer consistente en marktgerichte benadering van prijsstelling Bauer Solar zou kunnen helpen om hogerop te komen in de ranglijsten van beste zonnepanelen.

Conclusie en Aanbevelingen

Als 5e op de lijst van beste zonnepanelen van ZonnepanelenScout.nl, biedt Bauer Solar een sterke optie voor zowel particuliere als hun business-to-business klanten. Hun nieuwe “Premium Protect” serie brengt geavanceerde technologie en verbeterde efficiëntie, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn om de beste zonnepanelen te zijn of worden voor velen.

Maar doordat ze teveel schommelen qua prijs, de klantenservice volgens ons panel het af en toe overlaat aan het onzekere is het verstandig om verder te kijken naar andere merken, bijvoorbeeld in onze top 3.

Al met al geven we Bauer Solar een 8.1 voor de goede kwaliteit panelen, maar helaas met een iets te hoge prijs.

Lees verder: Bauer Zonnepanelen Review.

Trina Solar Zonnepanelen Review

Trina Solar Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Trina Zonnepanelen Website

Trina Solar, genoteerd als nummer 6 op de ZonnepanelenScout.nl lijst van beste zonnepanelen, combineert innovatieve technologie met praktische oplossingen voor zonne-energie.

We geven je een overzicht van het bedrijf en zijn producten, gericht op consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve zonne-energie opties.

Achtergrond en Geschiedenis

Opgericht in 1997 in China, heeft Trina Solar zich snel ontwikkeld tot een vooraanstaande fabrikant van zonnepanelen.

Hun focus op onderzoek en ontwikkeling heeft geresulteerd in een reeks hoogwaardige producten die zowel op de residentiële als de commerciële markt worden toegepast.

Topmodel en Unieke Kenmerken

De Vertex S-serie van Trina Solar is de nieuwste toevoeging aan hun indrukwekkende productassortiment.

Deze serie biedt zonnepanelen met een vermogen tot 405 Watt piek (Wp), waardoor ze ideaal zijn voor zowel residentieel als commercieel gebruik. De panelen maken gebruik van PERC-technologie, wat staat voor Passivated Emitter Rear Cell, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.

Al hoewel ze beetje bij beetje ingehaald worden door concurrenten en PERC in feite achterhaalde technologie is.

Sterke en Zwakke Punten

Hoewel Trina Solar kwalitatief goede producten biedt, zijn er enkele beperkingen. Het Chinese management kan communicatie en klantenservice complexer maken, wat invloed kan hebben op de gebruikerservaring.

Hun garantie van 25 jaar is korter dan sommige concurrenten, zoals Solarwatt (30 jaar) of PhaseLux (35 jaar).

Dit kan een afweging zijn om voor betrouwbare merken te gaan die langere garantieperiodes hebben en dichter bij huis zijn.

Conclusie en Aanbevelingen

Trina Solar is een solide keuze voor degenen die een midden- tot hoogwaardig product zoeken.

Hun positie als nummer 6 op de lijst van ZonnepanelenScout.nl weerspiegelt een sterke marktprestatie. Echter, klanten moeten rekening houden met de beperkingen op het gebied van garantie en klantenservice.

Voor degenen die waarde hechten aan langere garanties, kunnen alternatieven zoals Solarwatt of PhaseLux overwogen worden.

We geven vanuit Zonnepanelenscout.nl een score van 8.0 aan Trina. Hiermee staan zij op nummer 6 van de beste zonnepanelen ranglijst.

Lees verder: Trina Zonnepanelen Review.

Qcells Zonnepanelen Review

Qcells Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Qcells Zonnepanelen Website

Qcells, een vooraanstaande speler op de zonne-energiemarkt, staat op nummer 7 op de lijst van beste zonnepanelen van ZonnepanelenScout.nl.

Het bedrijf blinkt uit in het combineren van geavanceerde technologie met praktische oplossingen voor zonne-energie.

Met een sterke focus op kwaliteit en efficiëntie, biedt Qcells zonnepanelen die geschikt zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Achtergrond en Geschiedenis

Qcells is opgericht in 1999 en later overgenomen door de Zuid-Koreaanse Hanwha Group. Het bedrijf heeft zich gevestigd als een Tier 1-producent van monokristallijne zonnepanelen.

Met vestigingen over de hele wereld, waaronder China, Australië, Duitsland en Noord- en Zuid-Amerika, heeft Qcells een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van zonnepanelefficiëntie en minimale degradatie.

En juist de grootte is voor velen een nadeel, maar daarover later meer.

Topmodel en Unieke Kenmerken

Het topmodel van Qcells is het Q.Peak Duo L-G8.2 paneel, dat een indrukwekkende output van 420 Wp levert met een efficiëntie van 19,6%.

Deze panelen maken gebruik van Q.ANTUM DUO PERC-technologie, waardoor er minder energieverlies optreedt, de duurzaamheid verbetert en de tolerantie voor schaduw hoger is.

Sterke en Zwakke Punten

Qcells panelen worden geprezen om hun uitstekende prestaties en duurzaamheid. Ze bieden een garantie van 25 jaar op productkwaliteit en prestaties, met een nominale output van minimaal 98% in het eerste jaar en slechts 0,5% jaarlijkse degradatie daarna.

Desondanks kunnen de Koreaanse managementstructuur en internationale productielocaties uitdagingen met zich meebrengen op het gebied van klantenservice en communicatie.

Er zijn ook meldingen geweest aan installateurs uit ons panel van langere levertijden en mogelijke kwaliteitsproblemen.

Conclusie en Aanbevelingen

Qcells biedt zonne-energieoplossingen die uitblinken in efficiëntie en duurzaamheid. Hun positie op nummer 7 op de lijst van ZonnepanelenScout.nl, met een score van 7.9, weerspiegelt hun sterke prestaties op de markt.

Potentiële kopers dienen echter rekening te houden met de uitdagingen op het gebied van klantenservice en communicatie.

Voor degenen die op zoek zijn naar zonnepanelen met een solide combinatie van prestaties en betrouwbaarheid, is Qcells zeker een goede keuze. Het is echter belangrijk om verschillende opties te overwegen. We raden je dan ook aan om onze top 3 eens goed te bestuderen.

Lees verder: QCells Zonnepanelen Review.

Meyer Burger Zonnepanelen Review

Meyer Burger Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Meyer Burger Zonnepanelen Website

Wie op zoek is naar hoogwaardige zonnepanelen denkt al snel aan Meyer Burger. Dit Zwitserse bedrijf heeft een indrukwekkende staat van dienst in de zonne-energiesector.

En wij van Zonnepanelenscout.nl nemen we een kijkje achter de schermen van Meyer Burger en hoe wij, de installateurs en de mensen die al panelen op hun dak hebben erover denken.

Naar aanleiding daarvan krijgt Meyer Burger een cijfer wat ze weer de ranking geef in onze ranglijst van beste zonnepanelen. 

Achtergrond en Geschiedenis

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1953, begon Meyer Burger als een fabrikant van horlogemachines voordat ze in 1983 de sprong waagden naar zonne-energie.

Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Zwitserland, maar hun productiefaciliteiten bevinden zich in Duitsland.

Wat het bedrijf echt onderscheidt, is hun toewijding aan duurzame en lokale productie, wat hen een unieke positie geeft in de markt.

Topmodel en Unieke Kenmerken

Als het gaat om zonnepanelen, staat Meyer Burger bekend om hun Heterojunction (HJT)-technologie. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van zowel kristallijn als amorf silicium, wat resulteert in zonnepanelen met een hogere energieopname.

Dit is onder andere dezelfde technologie die PhaseLux gebruikt voor hun geavanceerde panelen.

Meyer Burger biedt verschillende varianten van hun panelen, waaronder de elegante Black, White en Glass uitvoeringen.

Naast hun stijlvolle ontwerp zijn deze panelen ook technisch geavanceerd. Het meest populaire model, de 385 WP White, biedt maar liefst 20% meer opbrengst dan andere merken, met een maximaal vermogen van 385 Wattpiek.

De Full Black versie levert een nominaal vermogen van 395 Wattpiek, terwijl de Glass versie panelen met vermogens van 370 tot 390 Wp biedt. Tegenwoordig met de vraag naar meer en hogere wattpiek is het aan de lage kant.

Sterke en Zwakke Punten

Meyer Burger’s zonnepanelen hebben verschillende sterke punten die ze aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Een daarvan is hun buitengewone efficiëntie, waardoor ze meer energie kunnen opwekken met dezelfde oppervlakte aan panelen.

Bovendien zorgt de innovatieve SmartWire-technologie ervoor dat deze panelen minder gevoelig zijn voor microcracks, waardoor hun duurzaamheid wordt vergroot. E

en ander voordeel is dat Meyer Burger-panelen uitstekende prestaties leveren, zelfs bij hogere temperaturen. Dit is vooral belangrijk in zonnige klimaten waar de temperaturen kunnen stijgen, onder andere in Zuid-Europa.

Hoewel Meyer Burger-panelen veel voordelen bieden, zijn er ook enkele aandachtspunten waar potentiële kopers rekening mee moeten houden.

Deze panelen kunnen namelijk behoorlijk zwaar zijn, wat installatieproblemen kan veroorzaken, vooral op daken met beperkte draagkracht.

Daarnaast moet de hogere aanschafprijs van Meyer Burger-panelen in overweging worden genomen, aangezien er op de markt panelen zijn met dezelfde of soms lagere prijs die evenveel zo niet meer aan te bieden hebben.

Ook hier moeten we weer Solarwatt en PhaseLux benoemen, de respectievelijke nummer 2 en nummer 1 van onze beste zonnepanelen ranglijst.

Hoewel ze een productgarantie van 25 jaar bieden (en zelfs 30 jaar voor glas-glas panelen), kan de hogere prijs een obstakel vormen voor sommige consumenten, zeker voor de lagere wattpiek die ze ontvangen.

Conclusie en Aanbevelingen

Als het gaat om zonne-energie, zijn Meyer Burger-zonnepanelen een betrouwbare keuze voor klanten die streven naar efficiëntie en duurzaamheid. Of het nu gaat om residentiële of commerciële toepassingen, deze panelen bieden uitstekende prestaties en betrouwbare energieopwekking.

Het is echter belangrijk om het hogere gewicht en de prijs van deze panelen in overweging te nemen, vooral met de technologische vooruitgang die enorm hard vooruit gaat, kan het voor sommige mensen. een twijfelgeval zijn.

En dat is de rede waarom Meyer Burger op nummer 8 staat met een cijfer van 7.5 in onze beste zonnepanelen ranglijst. Een zeer goed cijfer, maar naar onze mening en die van onze panel en experts, zijn er betere alternatieven te vinden zoals PhaseLux, Solarwatt, Bauer en meer.

Lees verder: Meyer Burger Zonnepanelen review.

REC Zonnepanelen Review

REC Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de REC Zonnepanelen Website

REC, een gerenommeerd Noors bedrijf opgericht in 1996, staat bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen.

Wij bieden een diepgaande blik op REC’s zonnepanelen, met specifieke aandacht voor hun nieuwste modellen en technologieën.

Achtergrond en Historie: De Opkomst van REC

REC, opgericht in 1996, heeft zich gevestigd als een van de toonaangevende spelers in de zonne-energiesector. Met meer dan 2000 werknemers wereldwijd speelt REC een belangrijke rol in het produceren van goede zonnepanelen.

Wat REC onderscheidt van andere merken is hun holistische benadering van de productie. Ze hebben de volledige controle over de productieketen, waaronder de productie van wafers en cellen.

Hierdoor kan REC de kwaliteit en innovatie van hun producten garanderen. Bovendien zijn ze er trots op dat ze duurzame productiemethoden gebruiken en ernaar streven om een lage CO2-voetafdruk te behouden.

Topmodellen en Unieke Kenmerken: De Kracht van REC

REC heeft enkele topmodellen die de aandacht verdienen, met name de REC N-Peak 2 en Twinpeak 4 series. Deze modellen zijn het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling en bieden een hoge efficiëntie en duurzaamheid.

Laten we eens kijken naar de kenmerken die deze modellen zo speciaal maken.

De N-Peak 2 serie, in het bijzonder de N-Peak 3 Black Series, maakt gebruik van n-type TOPCon-cellen, waardoor ze een vermogen tot 400 Wp kunnen leveren. Deze panelen staan bekend om hun hoge efficiëntie, kwaliteit en duurzaamheid.

Wat deze panelen echt uniek maakt, is de innovatieve REC ‘Twin’ celindeling. Deze indeling zorgt ervoor dat het paneel efficiënt blijft werken, zelfs bij gedeeltelijke schaduw.

Dit is een belangrijk voordeel, aangezien schaduw normaal gesproken de prestaties van zonnepanelen kan beïnvloeden.

Naast hun efficiëntie en schaduwtolerantie, zijn REC zonnepanelen ook ontworpen met aandacht voor detail en duurzaamheid.

Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen en worden geproduceerd volgens strikte kwaliteitsnormen. Dit resulteert in panelen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval, hagel en sneeuw.

Bovendien zijn REC panelen ontworpen om een lange levensduur te hebben, zodat ze jarenlang betrouwbare energieopbrengsten kunnen leveren.

Sterke en Zwakke Punten: Het Volledige Plaatje van REC

Hoewel REC zonnepanelen veel voordelen bieden, is het belangrijk om ook de sterke en zwakke punten ervan te begrijpen. Laten we beginnen met de sterke punten.

Een van de voordelen van REC zonnepanelen is de garantie. REC biedt een garantieperiode tot 25 jaar, wat aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de duurzaamheid en betrouwbaarheid van hun producten.

Dit is een geruststellende gedachte voor mensen die op zoek zijn naar een zorgeloze ervaring met hun zonnepanelen. Al hoewel we erbij moeten vermelden dat dit tegenwoordig aan de lage kant is.

Er zijn merken zoals PhaseLux (glas-glas) die 35 jaar geven, maar ook een Sunpower voor 40 jaar (al hoewel dat enkel glas is).

Een ander voordeel van REC zonnepanelen is hun minimale vermogensverlies. Met een vermogensafname van slechts 0,7% per jaar presteren REC panelen bovengemiddeld goed in termen van vermogensbehoud.

Dit betekent dat de panelen langdurig stabiele energieopbrengsten kunnen leveren, zelfs na vele jaren gebruik.

Echter, het is ook belangrijk om de zwakke punten van REC zonnepanelen te benoemen.

Een aspect waarop ze iets minder goed presteren ten opzichte van andere topmerken, zoals SunPower, Solarwatt en PhaseLux, is de weerstand tegen harde wind.

REC panelen hebben een gemiddelde weerstand tegen wind, wat betekent dat ze mogelijk gevoeliger zijn voor schade tijdens zeer stormachtige omstandigheden.

Dit kan een punt van overweging zijn voor mensen die in gebieden wonen waar sterke winden vaak voorkomen.

Bovendien is het belangrijk om te vermelden dat de keuze in monokristallijne panelen beperkter is bij REC. Mocht je specifiek op zoek zijn naar monokristallijne panelen, dan kan REC niet het uitgebreidste assortiment bieden. 

Het merk richt zich voornamelijk op polykristallijne panelen, die nog steeds goede prestaties leveren, maar mogelijk niet voldoen aan de voorkeuren van mensen die de voorkeur geven aan monokristallijne technologie.

Vandaar dat wij REC een lagere score gegeven hebben op onze beste zonnepanelen ranglijst.

Conclusie en Aanbevelingen: Betrouwbare Zonnepanelen met redelijke Prijs-Kwaliteitverhouding

Na een grondige beoordeling van REC zonnepanelen kunnen we concluderen dat ze een redelijke keuze zijn voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Met hun focus op duurzaamheid, hoogwaardige constructie en langdurige garantie, bieden REC panelen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, maar vallen ze in het niet vergeleken met andere bekendere merken.

Hoewel ze niet de allerbeste efficiëntie en weerstand tegen wind bieden in vergelijking met enkele van de topmerken, hebben REC panelen nog steeds uitstekende prestaties en kunnen ze betrouwbaar energie opwekken gedurende vele jaren.

Bovendien zijn ze ontworpen om bestand te zijn tegen extreme weersomstandigheden, wat geruststellend is voor andere landen, maar wij in Nederland en België hebben dat niet zozeer nodig

Dat is de rede dat wij dan ook REC een score hebben gegeven van 6.3 Er zijn naar onze mening en die van onze experts, meer dan genoeg alternatieven die betere waar voor het geld zijn. 

Lees verder: REC Zonnepanelen Review.

JA Solar Zonnepanelen Review

JA Solar Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de JA Solar Zonnepanelen Website

JA Solar, een toonaangevende fabrikant van fotovoltaïsche producten heeft hen een prominente positie verworven in de zonne-energie-industrie.

In deze korte recensie zullen we de achtergrond en geschiedenis van JA Solar verkennen, hun primair model en de unieke kenmerken bespreken, de sterke en zwakke punten analyseren, en tot slot een conclusie en aanbevelingen geven voor specifieke gebruikerstypes of behoeften en zien of het past in onze beste zonnepanelen ranglijst.

Achtergrond en Geschiedenis van JA Solar

JA Solar, opgericht in 2005, heeft zijn hoofdkantoor in China. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn specialisatie in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van zonnecellen en zonnemoduleproducten. Met 12 productiebases en meer dan 20 filialen over de hele wereld heeft JA Solar een sterke wereldwijde aanwezigheid.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op de productie en verkoop van monokristallijne en multikristallijne zonnecellen, die voornamelijk worden gebruikt door andere zonnemodulefabrikanten. De grootte, hebben we vaker gezien, kan een groot probleem opleveren op lange termijn, onder andere vandaar de lagere score op onze beste zonnepanelen ranglijst.

Topmodel en Unieke Kenmerken

Het topmodel van JA Solar is de DeepBlue 3.0-serie zonnemodules. Deze modules zijn gemaakt met geavanceerde PERC-technologie (Passivated Emitter Rear Cell), wat resulteert in een ietsjes hogere energieopbrengst.

Helaas is deze techniek achterhaald aangezien veel fabrikanten al over zijn gegaan naar TopCon.

En natuurlijk zijn er HJT fabrikanten en merken zoals PhaseLux, Meyer Burger en Canadian Solar.

De unieke kenmerken van de DeepBlue 3.0-serie omvatten:

Geavanceerde PERC-technologie: De modules maken gebruik van PERC-technologie, waardoor ze een hogere energieopbrengst kunnen leveren. Dit resulteert in een hogere efficiëntie en goede prestatie.

Maar wederom, de techniek is achterhaald. En vaak is dit ook de rede waarom er tegenwoordig veel JA Solar beschikbaar is.

Een van de belangrijkste zorgen met betrekking tot JA Solar is de kwestie van kwaliteit en betrouwbaarheid. Er zijn tal van meldingen geweest van defecte zonnepanelen en slechte prestaties.

Deze problemen variëren van delaminatie van de panelen tot verlies van vermogen over de tijd. Dergelijke gebreken kunnen leiden tot aanzienlijke verliezen voor degenen die in JA Solar-producten hebben geïnvesteerd

Daarnaast is er ook een gebrek aan transparantie en toegankelijke informatie over de kwaliteitscontroles en testprocedures die JA Solar hanteert volgens een aantal installateurs die navraag hebben gedaan. Dit roept vragen op en heeft als logisch gevolg dat mensen vragen beginnen te stellen

Sterke en Zwakke Punten

En toch heeft JA Solar verschillende sterke punten die het vermelden waard zijn. Ten eerste bieden ze een breed scala aan producten, waardoor ze kunnen voldoen aan de diverse behoeften en toepassingen van klanten, helaas zijn dit vaak de goedkope producten die op lange termijn niet het geld waard zijn (volgens een aantal van eigenaren met JA Solar panelen). 

Een ander sterk punt van JA Solar is hun wereldwijde aanwezigheid. Met 12 productiebases en meer dan 20 filialen over de hele wereld kunnen ze snel en efficiënt aan de vraag van klanten voldoen.

Deze wereldwijde aanwezigheid is ook een nadeel aangezien het hierdoor ook lastiger wordt om goede klantenservice te bereiken.

Een aantal installateurs hebben vaker moeite om door te komen om simpele vragen te stellen voor onderzoeken zoals omvormers en de connecties met de zonnepanelen.

Hoewel JA Solar veel sterke punten heeft, zijn er enkele mogelijke zwakke punten die moeten worden opgemerkt. Een van de zwakke punten is de beperking van de productgarantie.

In vergelijking met sommige concurrenten biedt JA Solar een kortere productgarantieperiode.

Dit kan resulteren in extra kosten voor de consumenten, aangezien eventuele defecten na het verstrijken van de garantieperiode voor hun rekening komen.

Gezien de problemen en gebreken van JA Solar, zijn er verschillende alternatieven die het overwegen waard zijn. Een populaire keuze is PhaseLux, een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige en betrouwbare zonnepanelen.

PhaseLux biedt een uitgebreide garantie, superieure prestaties en een solide trackrecord van tevreden klanten.

Een ander alternatief is Bauer, een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en innovatie op het gebied van zonne-energie. Bauer-zonnepanelen bieden betrouwbare prestaties, lange garantieperiodes en een breed assortiment aan producten om aan diverse behoeften te voldoen.

Conclusie en Aanbevelingen

Hoewel JA Solar een bekend merk is in de zonne-energie-industrie, is het belangrijk om de gebreken en problemen van het merk in overweging te nemen voordat je een definitieve beslissing neemt.

De kwaliteits- en betrouwbaarheidskwesties, beperkte productgarantie en goedkopere prijzen (wat volgens een aantal experts genoeg zegt over de kwaliteit) maken het moeilijk om JA Solar aan te bevelen als de beste keuze voor zonnepanelen.

Het is raadzaam om alternatieven zoals PhaseLux en Bauer Solar te overwegen, die een betere reputatie hebben op het gebied van kwaliteit, prestaties en klanttevredenheid.

Het maken van een weloverwogen keuze is essentieel bij het investeren in zonne-energie, en het vergelijken van verschillende merken en modellen is een verstandige aanpak om de beste resultaten te behalen, vandaar dat wij onze beste zonnepanelen ranglijst hebben vanuit Zonnepanelenscout.nl, en daarom moeten we helaas JA Solar een score geven van 3.4.

Lees verder: JA Solar Zonnepanelen Review.

Longi Zonnepanelen Review

Longi Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Longi Zonnepanelen Website

We gaan hier dieper in op de achtergrond, geschiedenis van Longi Solar, ook gaan we de kenmerken van hun topmodel verkennen en zowel de sterke punten als zwakke punten onder de loep nemen.

We zullen ook enkele kritische overwegingen bespreken aangezien wij vanuit de markt en vanuit onze experts verontrustende geluiden horen.

Achtergrond en Geschiedenis van Longi Solar

Longi Solar is een bekende fabrikant van zonnepanelen die wereldwijd actief is. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en heeft sindsdien een aanzienlijke groei doorgemaakt.

Met fabrieken in verschillende landen in Azië, waaronder Maleisië, Vietnam, India en China, heeft Longi Solar een sterke aanwezigheid in de industrie.

Het Topmodel en Kenmerken

Het topmodel van Longi Solar, de Hi-MO 6-serie, wordt door het bedrijf gepromoot als een geavanceerde en efficiënte optie. Het maakt gebruik van het Hybrid Passivated Back Contact (HPBC) celontwerp en heeft een vermogen variërend van 410W, Longi beweert een maximale paneelrendement van 23,0% te behalen.

Longi Solar biedt ook een productgarantie van 15 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar.

Sterke en Zwakke Punten

Hoewel Longi Solar enkele sterke punten heeft, zijn er ook enkele belangrijke zwakke punten die moeten worden overwogen:

Sterke punten:

Efficiëntie en vermogen: De Hi-MO 6-serie heeft een indrukwekkend vermogen en een hoog rendement. Dit kan aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar zonnepanelen met een hoge energieopbrengst voor een lage prijs.

Internationale aanwezigheid: Longi Solar heeft fabrieken in meerdere landen, waardoor ze een sterke internationale aanwezigheid hebben opgebouwd.

Dit kan zorgen voor betere toegang tot de markt en snellere levering van producten.

Maar let op, dit kan (en zorgt) ook weer voor ondoorzichtige klantenservice die niet vaak direct een antwoord kan geven (dit was ook een klacht die wij vaak hoorden van consumenten die hun daken met Longi vol hadden liggen.

Zwakke punten:

Klantenservice: Er zijn enkele klachten geweest over de klantenservice van Longi Solar. Consumenten hebben geklaagd over slechte communicatie, trage reactietijden en problemen bij het afhandelen van garantieclaims. Dit kan zorgen baren voor potentiële klanten.

Betrouwbaarheid op lange termijn: Er is beperkte informatie beschikbaar over de betrouwbaarheid op lange termijn van de zonnepanelen van Longi Solar.

Dit maakt het moeilijk om een goed beeld te krijgen van hoe de panelen presteren na verloop van tijd. Er wordt zelfs her en der op verschillende online fora geschreven dat de kwaliteit na een jaar begint af te brokkelen.

Kritische Overwegingen

Bij het overwegen van Longi Solar als optie voor zonnepanelen, zijn er enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

Klanttevredenheid: Hoewel Longi Solar enkele sterke punten heeft, hebben klachten over de klantenservice de reputatie van het merk aangetast.

Het is belangrijk om de ervaringen van andere klanten te onderzoeken en te overwegen voordat u een beslissing neemt

Gebrek aan betrouwbare informatie: Het gebrek aan gedetailleerde informatie over de betrouwbaarheid op lange termijn van de zonnepanelen kan een punt van zorg zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe de panelen presteren na verloop van tijd om een weloverwogen beslissing te nemen.

Conclusie en Aanbevelingen

In conclusie, Longi Solar is een bekend merk in de zonnepanelenindustrie, met sterke punten zoals efficiëntie en vermogen, evenals een solide internationale aanwezigheid.

Echter, er zijn ook enkele belangrijke zwakke punten, zoals problemen met de klantenservice en een gebrek aan betrouwbare informatie over de betrouwbaarheid op langetermijn.

Het is daarom essentieel om zorgvuldig onderzoek te doen en verschillende opties te overwegen voordat je besluit om voor Longi Solar te kiezen. Een goed alternatief is daarom onze ranglijst goed in de gaten te houden. We hebben niet voor niets een zeer sterke top 3 van beste zonnepanelen.

Voordat u een definitieve keuze maakt, raden we aan om met verschillende zonnepaneelinstallateurs te praten en offertes te vergelijken of onze beste zonnepanelen ranglijst te bekijken en vanuit daar informatie aan te vragen aan bijvoorbeeld de top 3.

Daarnaast is het belangrijk om recensies en ervaringen van andere klanten te raadplegen om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de zonnepanelen van Longi Solar.

Op dit moment geven wij Longi een score van 2.9. Helaas is er teveel ondoorzichtigheid en teveel negatieve geluiden vanuit de consumenten die al Longi op hun daken hebben liggen.

Lees Verder: LONGi Zonnepanelen Review.

Jinko Zonnepanelen Review

Jinko Beste Zonnepanelen Review

Bezoek de Jinko Zonnepanelen Website

In dit stuk gaan we een kritische blik werpen op Jinko Solar, een prominente speler in de zonne-energie-industrie. Jinko Solar, hoewel een bekende Chinese fabrikant van zonnepanelen, heeft enkele controversiële aspecten die we in dit artikel zullen bespreken.

We zullen dieper ingaan op de technische specificaties van hun topmodel, het Jinko Tiger Pro-paneel en analyseren waar het merk sterk en zwak presteert en wat de markt er nu over zegt, wat af en toe “schrikbarend” is van wat we lezen.

Achtergrond en Geschiedenis van Jinko Solar

Jinko Solar werd opgericht in december 2006 en heeft sindsdien aanzienlijke groei doorgemaakt. Als Chinese fabrikant heeft het merk de reputatie om zich te richten op kwantiteit boven kwaliteit.

Dat wil dus zeggen dat ze eerder voor volume gaan, dan voor kwaliteit.

Dat uit zich natuurlijk op den duur ook in de kwaliteit panelen die mensen op hun daken krijgen. Hoewel het bedrijf snel groeit, heeft het enkele schaduwzijden die we verder zullen belichten.

Jinko Tiger Pro-paneel – Technische Specificaties

Het Jinko Tiger Pro-paneel wordt op de markt gebracht als een geavanceerd zonnepaneel, maar laten we eens dieper kijken naar de technische specificaties om een volledig beeld te krijgen:

Vermogen: Het Jinko Tiger Pro-paneel heeft een nominaal vermogen van 400 Wp, wat een indrukwekkend cijfer lijkt. Echter, bij nadere inspectie blijkt dat dit vermogen slechts onder ideale laboratoriumomstandigheden kan worden behaald en in de praktijk vaak lager uitvalt.

Efficiëntie: De module-efficiëntie van het Jinko Tiger Pro-paneel is aangegeven als 21,5%. Hoewel dit een redelijk cijfer lijkt, moeten we in gedachten houden dat er concurrenten zijn die panelen met een hogere efficiëntie op de markt hebben gebracht zoals het Nederlandse PhaseLux of het Duitse Solarwatt.

Tolerantie: Jinko Solar geeft aan dat het Jinko Tiger Pro-paneel een positieve vermogenstolerantie heeft van 0-3%.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige andere merken een hogere positieve vermogenstolerantie bieden, waardoor klanten meer betrouwbaarheid hebben.

Sterke en Zwakke Punten

Laten we eens kijken naar de sterke en zwakke punten van Jinko Solar:

Sterke Punten:

Grote productiecapaciteit: Jinko Solar heeft een sterke productiecapaciteit, waardoor het in staat is om aan de vraag van de markt te voldoen.

Zwakke Punten:

Beperkte productgarantie: De productgarantie van Jinko Solar kan korter zijn dan die van sommige concurrenten, waardoor klanten mogelijk minder gemoedsrust hebben.

Gebrek aan transparantie over duurzaamheidspraktijken: Er is beperkte informatie beschikbaar over de duurzaamheidspraktijken van Jinko Solar, wat een belangrijk aandachtspunt kan zijn voor milieubewuste klanten.

Conclusie en Aanbevelingen

Jinko Solar, hoewel een bekende naam in de zonne-energie-industrie, heeft enkele tekortkomingen die potentiële klanten in overweging moeten nemen.

Het Jinko Tiger Pro-paneel, hoewel gepromoot als geavanceerd, biedt technische specificaties die niet altijd voldoen aan de verwachtingen.

Klanten die op zoek zijn naar betrouwbaarheid en maximale efficiëntie, kunnen beter andere opties overwegen zoals je kan zien in de top 3 van onze beste zonnepanelen ranglijst.

Het is dus dan ook niet verrassend dat wij Jinko een score geven van 1.6.

Lees verder: Jinko Zonnepanelen Review.

Onze Gedetailleerde Zonnepanelen Koopgids

Het kiezen van de beste zonnepanelen is cruciaal voor een optimaal rendement op je investering. De beste zonnepanelen zijn efficiënt, duurzaam en bieden een lange levensduur.

Door te investeren in de beste zonnepanelen, kun je niet alleen je eigen elektriciteit genereren, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst en flink besparen op je energierekening.

Maar voordat je daar bent, moet je eerst door de jungle van aanbieders heen. Wij helpen je om daar een stuk veiliger doorheen te worstelen.

Budgetoverwegingen bij het kopen van de beste zonnepanelen

Bij het kopen van de beste zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met je budget. Hoewel de beste zonnepanelen mogelijk iets duurder zijn, is het essentieel om te investeren in kwaliteit en betrouwbaarheid.

Door te kiezen voor de beste zonnepanelen kun je op de lange termijn meer geld besparen, gezien de hogere efficiëntie en langere levensduur. 

Tip: Vraag offertes aan van de top 2 uit onze beste zonnepanelen ranglijst.

Garanies en kwaliteit van de beste zonnepanelen

Bij het kiezen van de beste zonnepanelen is het van groot belang om te letten op de garanties en de kwaliteit van de panelen. Zoek naar fabrikanten die uitgebreide garanties bieden, zoals een productgarantie en een vermogensgarantie.

Dit zorgt ervoor dat je gedekt bent in geval van defecten of vermogensverlies. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor zonnepanelen die voldoen aan relevante kwaliteitsnormen en certificeringen.

Wij raden aan om met merken in zee te gaan die minimaal 30 jaar garantie hebben. Daarmee ben je er al van verzekerd dat het merk in zijn eigen product gelooft en weet dat het goed werkt.

Systeemgrootte en energiebehoeften bij de beste zonnepanelen

Bij het bepalen van de systeemgrootte van de beste zonnepanelen is het belangrijk om je energiebehoeften goed in kaart te brengen. Een professionele installateur kan je helpen bij het berekenen van het juiste aantal zonnepanelen op basis van je jaarlijkse energieverbruik.

Door te kiezen voor de beste zonnepanelen met het juiste vermogen, kun je voldoen aan je energiebehoeften en overtollige energie terugleveren aan het elektriciteitsnet.

Installatieaspecten van de beste zonnepanelen

Bij het installeren van de beste zonnepanelen zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Plaatsing op het dak, de juiste hellingshoek en de juiste bekabeling zijn allemaal belangrijke overwegingen.

Een professionele installateur met ervaring in het installeren van de beste zonnepanelen kan je adviseren over de beste installatiemethode voor jouw specifieke situatie en zorgen voor een veilige en efficiënte installatie.

Het vinden van een betrouwbare installateur voor de beste zonnepanelen

Het vinden van een betrouwbare installateur voor de beste zonnepanelen is essentieel voor een succesvolle installatie en langdurige prestaties. Er zijn verschillende manieren om een betrouwbare installateur te vinden.

Een goede eerste stap is het vragen naar aanbevelingen van vrienden, familie of buren die al zonnepanelen hebben geïnstalleerd.

Daarnaast kun je ook online zoeken naar installateurs in jouw regio en de reviews en ervaringen van andere klanten bekijken.

Het is belangrijk om te kiezen voor een installateur die gecertificeerd is en ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen. Vraag naar referenties en bekijk eerdere projecten om een beter beeld te krijgen van hun vakmanschap.

Daarnaast is het verstandig om te vragen naar de garanties die de installateur biedt, zowel op het materiaal als op de installatie zelf.

Wij hebben zelf een lijst (die wij binnenkort publiceren) van de beste installateurs in Nederland. Neem contact met ons op om alvast een voorproefje te krijgen. Wij kunnen u ook direct koppelen met een installateur bij u uit de buurt.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Bij het zoeken naar antwoorden duiken vaak tal van praktische vragen op. Om al deze vragen te beantwoorden heeft Zonnepanelenscout.nl de meest gestelde vragen en antwoorden voor jou op een rij gezet. Lees de veelgestelde vragen voor deskundig advies van onze experts en maak een weloverwogen keuze voor de beste zonnepanelen. Dus lees snel verder!

K
L

Wat zijn de beste zonnepanelen op de markt op dit moment?

Op basis van ons onderzoek, ons expertteam en enquetes onder eigenaren van zonnepanelen zijn de beste zonnepanelen momenteel de Symphony Plus serie van PhaseLux. Deze panelen onderscheiden zich door hun hoge efficiëntie, 35 jaar garantie en optimale prestaties onder Nederlandse weersomstandigheden.

K
L

Waar moet je op letten bij het kiezen van zonnepanelen?

Belangrijke factoren zijn efficiëntie, productgaranties, certificeringen, reviews van gebruikers, prijs-kwaliteitverhouding en de reputatie van de fabrikant. Op dit moment is dat PhaseLux, een Nederlands merk, waar wij op onze website meer over vertellen.

K
L

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Kwaliteitspanelen gaan gemiddeld 25-35 jaar mee. Topmerken als PhaseLux en Solarwatt geven zelfs garanties tot 35 jaar.

K
L

Zijn zonnepanelen brandveilig?

Kwaliteitspanelen zijn getest op brandveiligheid. Merken als PhaseLux en Solarwatt hebben A-brandclassificaties. Laat je goed informeren over brandveiligheid bij je aankoop.

K
L

Wat kost een zonnepanelensysteem gemiddeld?

De prijs is afhankelijk van je verbruik en het aantal panelen. Gemiddeld liggen de kosten tussen €3000 - €5000 voor een compleet systeem. Vraag offertes op maat voor een exacte prijsindicatie. Voor meer informatie neem contact met ons op, wij kunnen je kostenloos een aantal geronommeerde installateurs aanraden.

K
L

Welke soorten garantie moet ik op zonnepanelen letten?

Kies panelen met minstens 30 jaar garantie. De beste merken geven zelfs tot 35 jaar garantie voor extra zekerheid zoals PhaseLux en Solarwatt.

K
L

Hoe maak ik een keuze uit alle zonnepanelen merken?

Bekijk onze onafhankelijke merkenvergelijking gebaseerd op reviews van gebruikers, experts uit de industrie en installateurs uit Nederland en België. Kies een merk met veel positieve ervaringen, lange garanties en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Onze keus op het moment is PhaseLux.

K
L

Verhogen zonnepanelen de waarde van mijn huis?

Ja, uit onderzoek blijkt dat zonnepanelen de waarde van je woning met gemiddeld 4% kunnen verhogen. Een zonnig huis is gewild bij kopers.

K
L

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van offertes?

Vergelijk niet alleen de prijs, maar ook het merk en type panelen, garanties, certificeringen en reviews van verschillende installateurs over de panelen. Dat is wat wij gedaan hebben en daaruit is PhaseLux gekomen. De goedkoopste merken zijn vaak de slechtste keuzes. Men moet snel van de voorraad af en gooit het in de uitverkoop.

K
L

Wat zijn de beste zonnepanelen consumentenbond

De consumentenbond heeft zijn eigen lijst die vaak een jaar later is dan de huidige stand van de markt. Wij kijken naar wat er nu speelt en op dit moment de vereisten zijn van de consumenten, de installateurs en de markt.

K
L

Wat zijn de beste zonnepanelen met het hoogste rendement?

Dat zijn de glas-glas panelen en op dit moment is het PhaseLux. Een Nederlands zonnepanelen merk wat 35 jaar garantie geeft en hoge efficiëntie HJT panelen op de markt brengt.

K
L

Wat is beter Nederlandse, Duitse of Chinese zonnepanelen?

We raden aan om niet naar het land te kijken waar ze geproduceerd worden, maar naar de kwaliteit van de panelen. Jouw iPhone of televisie wordt ook in China gemaakt. Wel kunnen we zeggen dat waar het merk vandaan komt ook wel 9 van de 10 keer beter scoort op onze ranglijst. Dus volgens onze ranglijst kunnen we zeggen dat Nederlandse merken zoals PhaseLux beter zijn dan Duitse, en de Duitse zoals Solarwatt beter dan de Chinese. Je betaald iets meer, maar dan heb je ook meer geruststelling dat de panelen over 5 jaar of 10 jaar nog steeds optimaal presteren.

K
L

Wat zijn de beste Europese zonnepanelen?

Op dit moment is het volgens de Zonnepanelen Scout ranglijst, gebaseerd door onder andere eigenaren van zonnepanelen, installateurs en experts uit de branche PhaseLux. Een Nederlands zonnepanelen merk.

Conclusie

Na uitgebreid onderzoek onder 12 merken van zonnepanelen, zijn wij bij ZonnepanelenScout.nl tot de conclusie gekomen dat PhaseLux momenteel de beste zonnepanelen op de markt biedt.

Onze ranglijst en scores zijn gebaseerd op verschillende factoren, zoals onze eigen ervaring, interviews met eigenaren en installateurs van zonnepanelen, en grondig onderzoek naar de fabrikanten en merken.

PhaseLux, een Nederlands bedrijf, staat bekend om zijn innovatieve technologie en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met een indrukwekkende garantie van 35 jaar en Nederlands management, tonen ze hun vertrouwen in de kwaliteit van hun producten.

De Symphony Plus serie van PhaseLux scoort het hoogste van alle panelen en het merk krijgt van ons dan een welverdiende een 9.8 op onze ranglijst.

Op de tweede plaats vinden we Solarwatt, een Duits bedrijf dat ook uitblinkt in betrouwbaarheid en lange garanties tot 30 jaar biedt.

Daarnaast is ook het Duits merk Bauer een sterke speler op de markt met hun geavanceerde glas-glas zonnepanelen van topkwaliteit.

Bij het beoordelen van deze merken hebben we niet alleen gekeken naar de technische specificaties, maar vooral ook naar de ervaringen van bestaande zonnepaneelbezitters en professionele installateurs.

Op basis van al deze gegevens zijn we tot de conclusie gekomen dat PhaseLux op dit moment de beste keuze is voor Nederlandse huishoudens die willen investeren in de beste zonnepanelen.

Wil je meer informatie, neem dan contact met ons op. We hopen dat deze pagina je ook echt geholpen heeft en wensen je veel plezier toe met de wellicht aankomende koop!